Uutisia: uusi kokonaisvaltaisempi terapiapalvelu Turun seudulle

Usein terapian tarve ajoittuu tilanteisiin, joissa on töiden, opiskelujen, elämäntilanteen tai parisuhteen vuoksi korkea stressi. Näissä tilanteissa terapialla on usein kontraindikaatiota. Terapia kuormittaa asiakkaita vaikka sen pitäisi auttaa. On vaikeaa löytää aikaa käynneille, vaikka vuorovaikutuksen tai elämäntilanteen selkeyttämiseen tarvittaisiin ulkopuolista apua ja aikaa.

Aika on nykyperheissä yksi suurimmista haasteista niin lasten oireiden kun aikuisten välien selvittelynkin suhteen. Monet apua tarvitsevat perheet ovat myös yksinhuoltajaperheitä, jolloin lastenhoidon järjestäminen muodostuu rasitteeksi, jolloin terapian onnistuminen vaikeutuu. Kaikilla ei ole hyviä hoitoverkostoja, ja lastenhoidon järjestäminen kotiin voi olla hankalaa.

Olen jo vuosia tehnyt terapiaa ajatuksella, että huolimatta isoistakin haasteista, terapiaa ei tarvitse tehdä hampaat irvessä. Terapia voi olla ‒ ja sen pitääkin olla ‒ myös iloista, mielihyvää tuottavaa.
Kannattelevat Sanat tarjoaa kokonaisvaltaisempaa terapiamallia Turun seudun perheille. Terapia voidaan toteuttaa yksilö- pari- tai perheterapiana ja myös lastensuojelun tukemana. Terapia toteutetaan kotivastaanotolla erillisessä tilassa, jonka aikana lapsille on järjestetty hoito. Terapian aikana lapset viettävät aikaa turvallisen aikuisen ohjauksessa leikin, musiikin, askartelun tai vaikka välipalan ja piirrettyjen parissa. Näin terapiasta ei myöskään muodostu lapsille huonoa kokemusta.

Iloa ja lämpöä!
20.12.2016
Jussi Sutinen, perheterapeutti, psykoterapeutti, kirjallisuusterapeutti